Etätyön noste näkyy myös Siuntion asuntokaupassa

31.05.2021

Tilastokeskus julkaisi artikkelin "Poikkeusaika muutti pientalojen asuntomarkkinaa - etätyö toi osalle vaihtoehtoja asumiseen viime vuoden radikaalista muutoksesta asuntomarkkinoilla" 25.5.2021.

Voisi sanoa, että koronan myötä lisääntynyt etätyön tekeminen toi muuttamiseen lisäintressejä työntekijöille ja heidän perheilleen. "Työmatkan merkitys ei ole enää tärkein asunnon valintakriteeri, ja lisäneliöillä on aikaisempaa enemmän arvoa asumisessa." Nämä ovatkin varmasti tärkeitä asioita tänne pääkaupunkiseudun vieruskuntiin muuttaville perheille. Yksi hyvä huomio oli, että etätyö mm. lisääntyi vuonna 2020 lähes kaksinkertaiseksi.

Siuntion mahdollisuus?

"Omakotitalo kauppa on hyvässä vauhdissa. Etupäässä Lohja" Myös Siuntion kohdalla artikkelissa näkyy hieno asia. Viime vuonna omakotitalojen kiertonopeus oli samassa ryhmässä parhaimpiin kuuluvien Suomen kuntien kanssa (luokka 2,1-2,9 %).

Kuitenkin Siuntiossa oli jo vuonna 2019 kiertonopeus ollut luokassa 2,1-2,9 %. Eli voidaan sanoa, että kauppa on viimeisenä parina vuotena käynyt hyvällä tasolla verrattuna omakotitalo kantaan mikä Siuntiossa on. Tietysti pienessä kunnassa kaupankäynti määrätkin ovat pieniä, joten helposti muutamakin kauppa näkyy prosentuaalisessa tilastossa. Mutta tieto on sikäli merkittävä jos sitä vertaa muihin saman kokoisiin kuntiin isojen kaupunkien vierustoissa, varsinkin vuonna 2019. Tonttikaupan osalta tänä vuonna on kuulunut oikein hyviä uutisia ja mm. Palonummen alueella kauppa on käynyt hyvin.

Nämä ovatkin tosi hyviä asioita kunnallemme ja onkin todella tärkeää, että pystymme luomaan erilaisia uusia asuin mahdollisuuksia kuntalaisille sekä muualta tänne muuttaville.

Näin mahdollistamme sen, että kuntamme pysyy vireänä ja nykyaikaisena. Tällöin kuntamme pystyy houkuttelemaan tänne uusia asukkaita ja tulevaisuudessa pystymme myös turvaamaan taloutemme kestävyyden.

https://www2.tilastokeskus.fi/tietotrendit/artikkelit/2021/poikkeusaika-muutti-pientalojen-asuntomarkkinaa-etatyo-toi-osalle-vaihtoehtoja-asumiseen/