Kulkuyhteyksien parantaminen on tärkeää Siuntion tulevaisuudelle

07.06.2021

Miksi meille on tärkeää huolehtia hyvistä kulkuyhteyksistä?

  • Suuri osa työntekijöistä pendelöi pääkaupunkiseudulle
  • Toisen asteen ja sen jälkeiset käyvät koulunsa pääsääntöisesti Helsingin suunnassa ja Lohjalla
  • Suurin osa palveluista mm. erikoistavarat haetaan Kirkkonummen suunnasta tai Lohjalta.
  • Harrastuksia haetaan myös ympäristökunnista kuten Lohjalta ja Kirkkonummelta.
  • Sairaala Lohjalla.
  • Yrityksille liikenneyhteydet ovat olennaisia ja hyvät sellaiset lisäävät toimeliaisuutta ja lisäävät potentiaalisia yrityksiä kuntaamme.
  • jne.

Olemme yksinkertaisesti riippuvaisia lähikuntien tarjoamista palveluista, sairaanhoidosta, opinahjoista, työpaikoista. Listaa varmasti voi jatkaa eri tarpeisiin liittyen. Selvää onkin, että Siuntiolaiset tarvitsevat toimivan joukkoliikenteen että hyvät yhteydet autoliikenteelle. Auto on Siuntiolaisissa talouksissa kulkemisen perusedellytys.

Julkisen liikenteen kehittämisessä on avainasemassa junaliikenne Helsingin suuntaan. Näihin tarvitsemme lisää vuoroja, varsinkin viikonloput ovat ongelmallisia kun niitä ei nyt kulje. Vuoroja tarvitaan asioiden hoitamista, mutta myös työtätekeviä varten.

Siuntion kunta on yksi Lohjalla toimivan LUKSIAn (koulukunta yhtymä) omistajista. Siksi onkin varsin ihmeellistä, että Lohjalle julkiset liikennevuorot ovat erittäin huonot. Lohjalla käy opiskelijoita myös lukioissa ja esim. Sairaalaan pitäisi olla mahdollisuus kulkea ympäri vuoden.

Autoteiden ylläpitämistä perusteiden (Siuntion tie ja Lappers-Evitskog) lisäksi Hankotien parantaminen on erityisasemassa. Hankotiellä on ainakin kolme liittymää, joissa Siuntiolaiset kohtaavat joka päivä vaaratilanteita. Turvallisuus on saatava kuntoon.

Tien saattaminen moottoritieksi Siuntioon mahdollisimman pikaisesti on tärkeää. Tämä myös tukisi nopeampaan kulkuliikennettä Siuntiosta pääkaupunkiseudulle, lisäisi uutta mielenkiintoa asuntoja etsiviä kohtaan ja yrityksille tarjoaisi toimivamman kulkuliikenteen.

Koska meiltä on etäisyyttä lähimpiin suurempiin keskuksiin parisen kymmentä kilometriä (Asemalta Lohjalle ja Kirkkonummelle), on selvää, että hyvien kulkuyhteyksien kehittäminen ja hoitaminen pitää olla meidän valtuustossamme avainasemassa.

Osaksi otin kantaa kulkuyhteyksiin mm. blogissani

"Etätyössä on todellakin Siuntion mahdollisuus!" -käy myös tutustumassa siihen.