Uuden kauden alku ympäristö- ja rakennuslautakunnassa

14.12.2021

Siuntion ympäristö- ja rakennuslautakunta lähti uusilla voimilla liikenteeseen syksyn aluksi. Tässä blogissa ajattelin kertoa muutamilla sanalla syksyn tapahtumista. Lautakunnassa on jäseninä lisäkseni Anders Karell (varapj), Minna Sneck, Sari Grönlund, Anna Lemström, Tony Böckerman, Dax Sheffield.

Valtuustokauden ensimmäinen kokous syyskokous sai paljonkin huomiota, varsinkin sosiaalisessa mediassa. Huomiota herättävä asia oli Vaasan hallinto-oikeudelle tehty lausunto. Asia päätettiin esityksen mukaisesti, eikä mitään uusia huomioitavia päätöksentekoon liittyviä seikkoja hankotien varressa olevalle kivilouhouksen laajentamiselle tullut esille. Asialla oli valitettavasti lyhyt käsittelyaika, koska lausunto piti toimittaa jo seuraavana päivänä hallinto-oikeuteen. Lautakunta sai tehtyä päätöksen yksimielisesti.

Samassa kokouksessa käsiteltiin myös vuoden 2022 budjetti, joka pysyy varsin samalla tasolla edellisiin vuosiin verrattuna.

Toisesta kokouksesta alkaen saimme myös mukaan uuden ympäristöpäällikön Lotta Juustin ja yhteistyö hänen kanssaan on alkanut oikein hyvin ja hän on osoittanut kykynsä esitellä ja valmistella asiat hyvin.

Samaa voin sanoa koko lautakunnan osalta. Yhteistyö alkanut hyvissä merkeissä ja päätöksenteko on ollut sujuvaa. Jatkossakin toivon, että keskustelu on avointa ja pidämme positiviisen hengen kokouksissa. Näin varmasti saamme hyviä tuloksia aikaiseksi.

Viimeisissä kokouksissa päätettiin myös lautakunnan alaisuudessa toimivien tietoimikunnan ja tienimijaoston luottamushenkilöt. Kokoomus Siuntio-Sjundeån jäsenistä luottamustehtäviin valittiin Ville Kummala, Johanna Parkkisenniemi, Jyrki Jauhiainen ja Johanna Nygård. Onnea valituille!

Kieli asiaa olemme käsitelleet useammassa kokouksessa. Lain mukaan lautakunnan kokouksissa asiat käsitellään ruotsiksi ja suomeksi. Lautakunnassa tuli esille tarve asioiden tulkkaamiseksi englannin kielellä. Lautakunnassa päätettiin, että tulkki voidaan ottaa mukaan kokouksiin ja hänellä on puhe- ja läsnäolo-oikeus. Kokouksissa on siirrytty etätyöhön, joten tulkkaus myös hoituu lautakunnan jäsenen ja tulkin välillä etäyhteydellä. Tällä hetkellä on ollut ajatuksena, että tulkkia ei lautakunnan fyysiseen kokoukseen oteta mukaan, vaan että tulkkaus voidaan järjestää etäyhteydellä/puhelimella, myös jatkossakin.

Lautakunnan talous näyttää menevän positiiviseen suuntaan vuoden arvioon nähden. Lautakunta tulee tekemään talousarviota paremman tuloksen ja menot alittavat arvioidun menokehyksen. Mikä on oikein hieno asia.

Syksyn aikana kokoonnuimme kolme kertaa.


Linkit pöytäkirjoihin:

Syyskuun kokous:

https://siuntio.ktweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_asil.htm?+elin=YMPJARAKL&pvm=14%2e9%2e2021%2018%3a00


Marraskuun kokous:

https://siuntio.ktweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_asil.htm?+elin=YMPJARAKL&pvm=9%2e11%2e2021%2018%3a00


Joulukuun kokous:

https://siuntio.ktweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_asil.htm?+elin=YMPJARAKL&pvm=7%2e12%2e2021%2018%3a00