Vaalikampanjan turhautunut aloitus -kantatie 51 suunnittelu

02.03.2021

Siuntion Vihreiden valtuutettu nosti keskusteluun kantatie 51 suunnittelun, syyttämällä Kokoomusta ja RKP:tä Facebookin paikallisella ns. asumisen keskustelupalstalla ELY:n vastuulla olevien tielinjausten eteenpäin viemisestä.

Vihreiden ajojahti Kokoomusta kohtaan osoittaa heidän selvän turhautumisensa omiin tuloksiinsa nykyisellä valtuustokaudelta. Selvästi tunteikkaassa purkautumisessa tulee ulos se turhautumisen määrä, jossa näkyy etteivät Vihreät ole selvästikään saaneet edistettyä valtuustossa itselleen tärkeitä asioita. Valitettavasti tämä turhautuminen näkyy niin, että he yrittävät ottaa rukkasekseen liikeyritykset ja heille mahdollisesti tulevia haittoja liityntäsuunnittelusta (joka on ELY:n vastuulla, ei kunnan kts. Kokoomus Siuntio Sjundeån vastine: Kokoomus Siuntio-Sjundeå | Facebook) . Todennäköisesti tällä taktiikalla tämä valtuutettu haluaa vielä osoittaa joukoillensa, että heidän vaalikautensa tulos olisi jotain muuta kuin epäonnistunut. 

Ihan käytännössä naurattaa tämä viher-vasemmistolaisen aatteen myyminen kapitalistisen tarkoituksen edellä, sen verran kriittinen tilanne Vihreillä on. Samaan Kokoomuksen syyttelyyn on mennyt mukaan SDP:n valtuutettu ja johtohenkilö, joka itse on tuonut esille olevan VBO:n (Varuboden Osla) edustajistossa, jonka intressit ajaa tämän liikeyrityksen asioita kuntalaisten edelle täyttää jo hyvä veli järjestelmän merkit. Toki S-ryhmän suosiminen kaavoituksissa on ollut julkisessa keskustelussa muutoinkin ympäri Suomea jo vuosia. Molemmat henkilöt ajavat Varubodenin ABC asemalle tehtävän oman tielinjauksen puolesta, poiketen ELY:n linjauksesta Siuntion tien liittymän parantamisesta.


Minulle on tärkeää kuntalaisten ja läpikunnan ajavien IHMISTEN turvallisuus, sen pitää olla ensisijainen. Siuntiontien liittymässä on tapahtunut useita kohtalokkaita onnettomuuksia, nämä onnettomuudet pitää saada nollaan. Ihmishenkiä ei voi asettaa jonkin yksittäisen liikeyrityksen tai -yrityksien voitontavoittelun jälkeen. Kaikkein parasta on, mikäli tässä ratkaisussa voidaan saada liittymän ja alueen kaavoitukset tehtyä niin, että molempien tarpeet kohtaavat. Kuitenkin kuntalaisten turvallisuus on tässä ehdoton prioriteetti.


"Päätetään ei pelätä" - tämä on vaalisloganini ja olen siihen sitoutunut tulevalla vaalikaudella. On tärkeää, että meillä on henkilöitä valtuustossa, jotka uskaltavat tehdä päätöksiä, pelkäämättä. Kantatien linjauksia ja siihen liittyviä kaavoja on "vatuloitu" jo liian pitkään. Ja kuten monessa kunnallisessakin päätöksen teossa tehtävässä päätöksessä, kaikkien mieltymykset eivät välttämättä kohtaa. Tarvitaan kuitenkin ihmisiä, jotka uskaltavat ottaa päätöksenteon omille harteilleen. Näin tässäkin asiassa on tehty ja varmasti tehdään Kokoomuksen osalta jatkossakin.